Wat is marmer?

Een makkelijke vraag met een niet per se makkelijk antwoord. Marmer is een natuursteen. Net als bijvoorbeeld graniet. Echter zitten er grote verschillen tussen de natuurstenen. In dit blog leggen we de nadruk om marmer. 

Marmer is natuursteen.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt marmer gewonnen uit de natuur. In heel de wereld zijn zulke groeven te vinden. De meest bekende zitten in Italië waar het bekende witte marmer wordt gewonnen. De naam van het marmer; Carrara is ook de naam van het gebied waar het marmer vandaan komt.  

Marmer is kleurrijk.

Marmer bezit een groot pallet aan kleuren. Van het spierwitte Bianco Carrara, tot het diepzwarte Nero Marquina. Tussen die twee uiterste zitten genoeg kleuren om een ieder tevreden te stellen. Dat maakt marmer uitermate geschikt voor interieurs. Door de grote verscheidenheid aan kleuren is er altijd wel iets te vinden dat goed past bij uw interieur. 

Marmer is zacht.

Ten opzichte van bijvoorbeeld graniet, is marmer een zachte natuursteen. Over het algemeen wordt marmer gezien als hardheid 4, afhankelijk van de kleur, en kan het dus met een mes bekrast worden. Marmer wordt om die reden niet gebruikt als keukenblad. Vaak wordt marmer gebruikt om mee beeld te houwen omdat het een relatief makkelijk materiaal is om te bewerken. 

Als tegels tegen de muur, of als beeld is marmer uitermate geschikt. 

Marmer is makkelijk in onderhoud.

Mits goed onderhouden, een á twee keer per week poetsen, blijft marmer lang haar luxe uitstraling houden. Marmer is makkelijk schoon te houden met zuurvrij schoonmaakmiddel en wat water. Kijk wel uit met wijn. Rode wijn op wit marmer kan vlekken veroorzaken die u er niet zelf meer uit kunt krijgen.

Marmer heeft uitstraling.

De oude Romeinen wisten het al. Wit marmer heeft een bepaalde luxe uitstraling dat andere natuursteen niet haalt. Wanneer u serieus overweegt om te gaan voor een luxere uitstraling voor uw interieur is marmer een goede keus. Uw bezoekers zullen versteld staan als ze zo een mooie ruimte binnen komen. 

Heeft u vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen als u een ontwerp op maat wilt of vragen heeft over de behandeling van marmer.