Het grote Coronamonster

In een groot land hier ver vandaan, moesten de mensen er weer tegenaan. Anderehalve meter! Dan gaat het beter. De cijfers lopen op en die drukken we niet zo maar de kop. Angst heeft geen nut, dan krijgen we weer gekut. Maar samen kunnen we alles aan. Jong, oud, zwart of wit samen gaan we er tegenaan. 

Een grote golf nadert het grote land. Wie staat er aan de kant? Het is makkelijk om te zeuren. Maar wat als jij het laat betreuren? 

De golf heeft de dijken bereikt, maar laten wij deze breken?

 

 

 

Het grote coronamonster is weer opgedoken. De golf die weg leek te ebben is nog sterker terug gekomen. En dat is jammer. Nou, jammer is zacht uitgedrukt. Kut is een beter woord. 

In afwachting op een vaccin hebben we allemaal een gele kaart gekregen van de scheidsrechter. We moeten opletten. Zorgen dat we niet nog een overtreding maken die ons een rode kaart kan opleveren. 

Het gaat nu even niet om onze persoonlijke wensen of persoonlijke verlangens. Het gaat om denken als een collectief. En dat is moeilijk als je een vijand niet ziet. Dat begrijp ik. Maar er is maar een manier om er voor te zorgen dat de scheidsrechter geen rode kaart trekt en dat is je gedragen. Je houden aan de regels van het spel en geen domme dingen doen. 

Ondernemers zitten in een lastig parket. En vooral de horecaondernemers. Zij konden eindelijk weer draaien en krijgen nu als eerste de klappen te verwerken van een tweede golf. Het kabinet heeft liever ook niet dat de horeca wéér moet sluiten, maar als het moet omdat de situatie het niet anders toe laat, dan gaan mensenlevens toch echt voor de economie. En dat hoort ook. 

Laten we er samen voor zorgen dat het niet zo ver komt. Laten we er samen voor zorgen dat de horecaondernemers en welke andere persoon dan ook, over drie weken krijgt te horen: “de maatregelen blijken in ons verwachtingspatroon te vallen, en voor nu zien we nog geen aanleiding om drastischere maatregelen te nemen.” Alleen samen kunnen we dit.  

Zorg er voor dat je geen rode kaart krijgt. Kan Ridicule Design je daarbij op een enkele manier helpen? Wij staan altijd open om onze medemens te helpen.