Foto interview ED.

HELMOND – Martijn Wijngaards (23) uit Helmond maakt loeizware meubelen van marmer en graniet. Met zijn nog jonge bedrijf Ridicule Design hoopt hij de wereld te gaan veroveren of althans een deel daarvan.

ED 05-08-2020 artikel door Bart Hoffman

Met gezonde spanning liep ik naar de afgesproken plek. Ik was veel, maar dan ook echt veel te vroeg. Iets dat mij niet heel vaak gebeurt.

Bart, de journalist van het Eindhovens Dagblad, kwam aan in een donker soort trainingspak, hij had net gejogd vertelde hij. Corona-proof gaven we elkaar een elleboog en stelde ons voor. Voor dat het echte interview begon hadden we wat small talk en dat voelde fijn om de gezonde spanning die ik had wat weg te laten ebben.

Ik had geen idee wat ik moest verwachten en had me ook niet voorbereid. Ik ken mijn merk en meubels beter dan iemand anders en had het gevoel dat ik elke vraag aan kon.

Het interview duurde ongeveer drie kwartier. We dronken allebei een cappuccino. Ik was vooral aan het praten en Bart was aan het luisteren en zoals een goede journalist hoort te doen; vragen stellen. Een dood moment ontstond er niet en zo voelde het eerder aan als een gesprek dan als een interview.

Uiteindelijk kwam de fotograaf voor de foto in de krant. Ik mocht in een plantenbak staan en had het gevoel dat het hele terras even mijn kant op keek. Daar sta je dan. Een gaaf moment om mee te maken. Maar de volgende keer blijf ik op de grond staan ;).

Dit interview voelde voor mij aan als een bevestiging van mijn harde werken. De tijd en moeite die ik de afgelopen maanden in Ridicule Design heb gestopt leveren de gewenste resultaten op. Vooral in deze corona-periode is het fijn om zo een positieve impuls te krijgen. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen en een nog grotere portie optimisme gaan we de komende periode tegemoet. Knallen nu!

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier.